Ο Πειραιάς μας έχει διαχρονικά, σοβαρά δομικά προβλήματα. Χρειάζεται ενίσχυση των υποδομών και επένδυση στην ανακύκλωση για την αντιμετώπιση της συσσώρευσης των απορριμμάτων. Το κυκλοφοριακό αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά με την ολοκλήρωση της επέκτασης του Μετρό και του Τραμ και εφόσον δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις στάθμευσης και σίγουρα η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής προϋποθέτει την ίδρυση χώρων πρασίνου και άθλησης, με αξιοποίηση των πολλών εγκαταλελειμμένων ακινήτων.

Άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι η ανεργία, που αντιμετωπίζεται πρωτίστως με προσέλκυση επενδύσεων. Με την επένδυση της Cosco ο Πειραιάς εξελίσσεται στο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Μεσογείου. Μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης από ευρωπαϊκούς πόρους αναμένεται να υλοποιηθεί το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο στην ιστορία της πόλης. Η αστική ανάπλαση του «Αγίου Διονυσίου» και η επένδυση στην παλαιά καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος» θα συμβάλει στη συνολική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Όλα αυτά δίνουν σημαντική ανάσα, όμως το κλειδί είναι η τουριστική ανάπτυξη. Αυτή προϋποθέτει επέκταση της βάσης κρουαζιέρας του ΟΛΠ, επαναπατρισμό των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, ανέγερση μεγάλων εμπορικών κέντρων και κατασκευή σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων.

Με στόχο να καταστεί ο Πειραιάς μας, εκτός από κέντρο διέλευσης τουριστών και τουριστικός προορισμός, με αντίστοιχη ανάπτυξη όλων των τομέων της τοπικής οικονομίας. Ως νέος Βουλευτής θα δώσω τη μάχη ώστε η δυναμική άνοδος του λιμανιού να συνδεθεί με την επίλυση των προβλημάτων και την ανάπτυξη ολόκληρης της πόλης. Για να γίνει ο Πειραιάς μας μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, με υψηλό επίπεδο ζωής για όλους τους κατοίκους της.

Δημοσιεύτηκε στην Κοινωνική 25/9/2019